+31 85 782 7350 info@screenholland.nl

Kennisbank

Alles wat u wilt weten

Deze kennisbank over onze druktechnieken, werkwijze en technische informatie zal regelmatig worden voorzien van updates en is daarmee een goede bron van kennis. Mochten er toch nog vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.  

Opmaak & Bestanden

Zie deze link voor een order formulier. Gelieve deze gegevens in te vullen, te samen met de gewenste leverdatum en afleveradres. Op die manier hebben wij alle gegevens compleet om de order verder te verwerken.

Onze verschillende transfers vragen om een verschillende verwerking. Zie dit speciale instructieblad voor het juist aanbrengen van de transfers. Vragen of problemen? Laat ons weten hoe wij kunnen helpen!

Instructieblad transfers

Voor de diverse type veredelingen hebben we speciale templates gemaakt, deze vind je hier.

FC transfer A3

FC transfer A4

Zeefdruk transfer A3

Zeefdruk transfer A4

Met transfers zijn we flexibeler qua posities, textielsoorten en lastig te bedrukken oppervlaktes. Denk hierbij aan gevoerde jassen, broeken, of zelfs softshells. Screen biedt een grote diversiteit aan transfers, zo hebben we voor alle toepassingen een oplossing. Let op; transfers worden gedrukt op een drager, waardoor zeer kleine details, verlopen en/of schaduwen niet mogelijk zijn.

Zeefdrukken doen wij op onze automatische carrousels. Deze hebben naast een ongelooflijke snelheid een uiterste precisie voor nauwkeurig sluitwerk en het mooiste resultaat in zeefdruk. Wij beschikken over carrousels tot 12 kleuren, dus op wit textiel kunnen wij 12 kleuren drukken, op gekleurd textiel maximaal 11 kleuren ( + onderwit). Met onze separaties zijn we in staat full colour beelden te drukken, met onwijs veel detail. Ook kleine details, of verloop in kleuren is vaak geen probleem.

Borduren doen wij altijd met een polyneon garen voor extra glans en duurzaamheid. Daarbij gebruiken wij altijd stops tussen kleine elementen en letters, om een optimaal resultaat te behalen. Let echter wel; tekst dient minimaal 4 mm hoog te zijn en we kunnen maximaal 15 kleuren borduren!

Bij DTG geldt “what you see is what you get”. Ofwel; het resultaat op jouw beeldscherm komt ook zo over op je T-shirt. Houdt rekening met het textiel, liefst 100% katoen, en opmaak van je files. Liefst op 300 DPI en volledig vrijstaand. Twijfel? Informeer bij onze studio of jouw design volstaat.

DPI heeft betrekking op Dots Per Inch, ofwel de resolutie van de afbeeldingen. Over het algemeen geldt; hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print! Normaal volstaat een resolutie van ca 150 tot 300 dpi. Bij twijfel kijken we graag met je mee en zal onze studio de bestanden checken op bruikbaarheid.

Om te bekijken welke resolutie uw afbeelding/logo heeft, opent u Photoshop.

 

Open uw afbeelding en ga bovenin naar “Afbeelding”.

 

Een menu zal zichtbaar zijn, ga naar beneden naar “Afbeeldingsgrootte”.

 

Er opent een apart scherm waarin u het formaat en de resolutie kunt vinden .

 

In dit overzicht is de resolutie goed zichtbaar. Houdt er rekening mee bij het plaatsen van uw order.

Als u enkel een tekst heeft of een logo (geen afbeelding) dan kunt u het beste een vector bestand meesturen met de order.

 

Teksten dienen omgezet te worden naar lettercontouren/letteromtrekken, om fouten in artwork te voorkomen. Zie de afbeeldingen voor de juiste werkwijze in Adobe Illustrator. Lukt dit niet? Stuur dan het bestand van het lettertype mee, zodat onze studio hier verder mee aan de slag kan.

Selecteer de tekst, vervolgens naar “Tekst” in het menu boven:

 

Kies in het menu “Tekst” voor de optie “Letteromtrekken maken”:

 

De tekst staat nu in lettercontouren/letteromtrekken:

 

resultaat:

 

 

 

 

 

 

Bij Screen Holland werken we voornamelijk met vector bestanden (.ai, .eps of .pdf) en high resolution afbeeldingen (.jpg of .tiff). Middels het Adobe Suite pakket (Illustrator, Phothop, InDesign) zijn deze files perfect te maken en juist aan te leveren. Onze eigen studio controleert de bestanden en mochten er onjuistheden zijn melden we ons vanzelf.

Bij Screen Holland werken we voornamelijk met vector bestanden (.ai, .eps of .pdf) en high resolution afbeeldingen (.jpg of .tiff). Middels het Adobe Suite pakket (Illustrator, Photoshop, InDesign) zijn deze files perfect te maken en juist aan te leveren. Onze eigen studio controleert de bestanden en mochten er onjuistheden zijn melden we ons vanzelf.

Tips & Tricks

Screen Holland is gespecialiseerd in het verwerken van teamkleding, of dit nu aanvragen zijn op teamniveau, of de gehele vereniging. Met onze grote capaciteit, jarenlange ervaring, assortiment TOP transfers en goede begeleiding, kunnen wij dit traject met je doorlopen en begeleiden. Rugnummers of namen? Geen probleem, onze productie bedrukt én verpakt alles keurig op teamniveau.

Order verpakken per persoon, of liever op teamniveau? Geef het door bij de bestelling en wij verpakken dit netjes volgens de doorgegeven specs!

Naast het veredelen van textiel bieden wij ook allerlei extra diensten aan, zoals het verpakken, omlabelen, barcoderen, bevestigen van hangtags, etc, aan. Alles onder 1 dak, zonder extra lange levertijden. Daarbij kunnen wij ook labels, patches, etc leveren tegen concurerende prijzen en levertijden. Info via de accountmanagers!

Borduren doen wij altijd met een polyneon garen voor extra glans en duurzaamheid. Daarbij gebruiken wij altijd stops tussen kleine elementen en letters, om een optimaal resultaat te behalen. Let echter wel; tekst dient minimaal 4 mm hoog te zijn en we kunnen maximaal 15 kleuren borduren!

Zeefdrukken doen wij op onze automatische carrousels. Deze hebben naast een ongelofelijke snelheid een uiterste precisie voor nauwkeurig sluitwerk en het mooiste resultaat in zeefdruk. Wij beschikken over carrousels tot 12 kleuren, dus op wit textiel kunnen wij 12 kleuren drukken, op gekleurd textiel max 11 kleuren ( + onderwit). Met onze separaties zijn we in staat full colour beelden te drukken, met onwijs veel detail. Ook kleine details, of verloop in kleuren is vaak geen probleem.

Bij Screen Holland bieden we ook de mogelijkheid om aangeleverde transfers te plaatsen. Gelieve dan de juiste aanbrengspecificaties mee te sturen en wij verzorgen dit loonwerk voor je. Reken op ca 1 a 2 weken levertijd, afhankelijk van ordergrootte.

Onze mailbox kan bestanden tot ca 15mb ontvangen. Grotere bestanden gelieve aan te leveren via bijvoorbeeld WeTransfer.com of delen via een gemeenschappelijke Drive.

Screen Holland werkt expliciet voor wederverkopers en productiehuizen en is derhalve zeer discreet. Onze zendingen en dus jullie orders zullen altijd geheel anoniem ons magazijn verlaten, of het pakket naar je eigen onderneming, of juist direct naar de eindklant vertrekt. Wij bieden ook de mogelijkheid om zendingen om te pakken in eigen dozen, of eventueel het toevoegen van eigen tape of een eigen pakbon. Interesse? Neem contact met ons op over deze werkwijze en aanleveren van de benodigde goederen.

Bestellen

Na het plaatsen van de order en het ontvangen van de juiste logo’s en textielgegevens, ontvang je van ons een digitale presentatie ter goedkeuring. Op deze presentatie staat het logo van je eigen bedrijf en kan dus gelijk 1 op 1 naar de eindklant gestuurd worden. Heb je een specifieke template, of wensen of deze presentatie? Bespreek dit met ons en we bekijken wat de mogelijkheden zijn om jouw template met onze presentatie te combineren. Onze presentatie wordt namelijk ook gebruikt in de magazijnen én productie, dus moet aan enkele richtlijnen voldoen.

Zie deze link voor een order formulier. Gelieve deze gegevens in te vullen, te samen met de gewenste leverdatum en afleveradres. Op die manier hebben wij alle gegevens compleet om de order verder te verwerken.

Het benodigde textiel voor geplaatste orders mag via de groothandel rechtstreeks naar ons magazijn te Bladel, of Evergem gestuurd worden. Ons magazijn checkt de inkomende goederen aan de hand van de presentatie. Op moment dat alles akkoord en compleet is sturen we de order door naar onze productie in België of Hongarije middels onze eigen vrachtwagens. Komt textiel vanuit diverse leveranciers? Gelieve dit bij de order aan te geven, zodat onze magazijnen hier rekening mee kunnen houden.

Wij hanteren een levertijd van ca 2 weken na aanlevering van het textiel en goedkeuring op het artwork. Dit geldt voor orders welke in Hongarije geproduceerd worden. Spoedleveringen in overleg, neem hiervoor contact op met je contactpersoon binnen Screen Holland.

Op moment van order ontvangen we graag de volgende gegevens. Op die manier kunnen we order bevestiging en presentatie juist opmaken en ter goedkeuring doorsturen.
– Type textiel (model, kleur, maten, aantallen)
– Type veredeling (borduur/transfer/zeefdruk/dtg)
– Formaat en posities
– Gewenste afmetingen
– Extra handeling (verpakken, labelen, etc)
– Gewenst afleveradres
– Toevoegen eigen pakbon, tape, etc
– Gewenste leverdatum

Leveren & Bezorgen

Wij hebben twee keer per week eigen transport, wat een vaste route rijdt. Móhacs – Bladel – Evergem – Móhacs. Hierdoor kunnen wij snelle leveringen garanderen en hebben het volledige intercompany transport in eigen beheer. Spoedorders, of benieuwd hoe snel we iets kunnen leveren? Onze accountmanagers helpen je graag met het juist aanleveren van het textiel, om de snelst mogelijk leverdata te behalen!

Wij hanteren een levertijd van ca 2 weken na aanlevering van het textiel en goedkeuring op het artwork. Dit geldt voor orders welke in Hongarije geproduceerd worden. Spoedleveringen in overleg, neem hiervoor contact op met je contactpersoon binnen Screen Holland.

Screen Holland werkt expliciet voor wederverkopers en productiehuizen en is derhalve zeer discreet. Onze zendingen en dus jullie orders zullen altijd geheel anoniem ons magazijn verlaten, of het pakket naar je eigen onderneming, of juist direct naar de eindklant vertrekt. Wij bieden ook de mogelijkheid om zendingen om te pakken in eigen dozen, of eventueel het toevoegen van eigen tape of een eigen pakbon. Interesse? Neem contact met ons op over deze werkwijze en aanleveren van de benodigde goederen.

Een deellevering is mogelijk. Gelieve hiervoor contact op te nemen met je contactpersoon en we bespreken samen wat mogelijk is. Let op; het kan zijn dat hier extra kosten aan verbonden zitten.

Indien orders op meerdere adressen geleverd dient te worden zal onze productie hier tijdens het verpakken rekening mee houden. Gelieve dit bij de bestelling aan te geven en wij verpakken dit kostenloos per locatie.

Nadat de order ons magazijn in Bladel of Evergem verlaat, ontvang je automatisch de tracking op het doorgegeven correspondentieadres. Bij vragen raadpleeg transport@screenholland.nl

Screen Holland werkt expliciet voor wederverkopers en productiehuizen en is derhalve zeer discreet. Onze zendingen en dus jullie orders zullen altijd geheel anoniem ons magazijn verlaten, of het pakket naar je eigen onderneming, of juist direct naar de eindklant vertrekt. Wij bieden ook de mogelijkheid om zendingen om te pakken in eigen dozen, of eventueel het toevoegen van eigen tape of een eigen pakbon. Interesse? Neem contact met ons op over deze werkwijze en aanleveren van de benodigde goederen.

Screen Holland verzendt orders standaard via GLS. Conform hun voorwaarden zal er niet op zon- en feestdagen geleverd worden. Indien dit gewenst is gelieve contact op te nemen met je contactpersoon, dan bekijken we samen wat mogelijk is.

FAQ

Wij borduren enkel met de polyneon garen van Madeira. Deze garen hebben een wasbaarheid van 90 graden en zijn kleur en vormvast.

Zeefdruk is wasbaar op 40 graden. Let op, niet strijken en niet in de wasdroger!

Screen Holland biedt een diversiteit aan transfers aan, van flex tot industrieel. Wasbaarheid varieert van 40 tot 90 graden. Onze sterkste transfer is zeer dun, soepel, brandvast en wasbaar op 90 graden. Deze oersterke transfer is zelfs overstrijkbaar en ook geschikt voor softshells (indien voorzien van blocker). Samples of meer info via onze accountmanagers!

DPI heeft betrekking op Dots Per Inch, ofwel de resolutie van de afbeeldingen. Over het algemeen geldt; hoe hoger de resolutie, hoe scherper de print! Normaal volstaat een resolutie van ca 150 tot 300 dpi. Bij twijfel kijken we graag met je mee en zal onze studio de bestanden checken op bruikbaarheid.

PMS is een kleur volgens het Pantone Matching System en is een kleur die wereldwijd gebruikt en gematcht kan worden. Of het nu gaat om textiel,- of offset drukwerk, een PMS is altijd tot ca 99,5% nauwkeurig. CMYK is een samengestelde kleur uit Cyaan, Magenta, Yellow en Black en wordt gebruikt voor full color beelden of een full color transfers. Deze kleuren kunnen iets afwijken van PMS en met name bij huisstijlen minder geschikt.

 

 

Dit is uiteraard mogelijk. Normaal gesproken houdt ons magazijn en afdeling transport hier al rekening mee. Meerdere orders naar 1 adres met een volume van meer dan 5 dozen en minder dan +/-20 dozen? Dan rekenen we standaard 1 pallet a € 45,00 aan. Op de factuur komt dan de tekst “transport grouped on pallet a € 0,00” te staan en bij 1 order verschijnt het bedrag van de pallet.

Uiteraard, dit is mogelijk tot op de dag van het verzenden van de order. Op moment dat de Track & Trace in je mailbox zit is wijzigen niet meer mogelijk. Informeer altijd via je contactpersoon of wijzigen nog mogelijk is. Wij zorgen dat het adres dan wordt aangepast.

Betaling geschiedt op factuur. Wij hanteren een betalingstermijn van 30 graden en factureren twee keer week onze orders. Bij meerdere orders op 1 leverdatum zullen deze orders op een gezamenlijk factuur komen te staan.

Toeslagen gelden enkel wanneer het textiel te laat geleverd wordt én er toch een bepaalde leverdatum gehaald moet worden (<10 werkdagen). Ook in geval van backorders, deelleveringen, etc, kunnen er toeslagen in de vorm van instelkosten doorbelast worden. Uiteraard wordt dit met je besproken tijdens het verloop van de order.

Spoedleveringen zijn mogelijk, overleg dit met je contactpersoon binnen Screen Holland.

Wij hanteren een levertijd van ca 2 weken na aanlevering van het textiel en goedkeuring op het artwork. Dit geldt voor orders welke in Hongarije geproduceerd worden. Spoedleveringen in overleg, neem hiervoor contact op met je contactpersoon binnen Screen Holland.

Bestellingen annuleren kan kosteloos, mits we nog geen voorbereidend werk hebben gedaan. Denk daarbij aan het bestellen van transfers, het maken van zeven, het opmaken van borduurprogramma’s.

Standaard worden onze bestellingen verstuurd met GLS. Zij leveren normaal gesproken binnen 48 uur de order in NL en BE af, of het nu gaat om pakketten of pallettransport. Daarbij is het ook mogelijk om zaterdaglevering te ontvangen, expres zendingen aan te maken, of zelfs een koerier in te schakelen. Zelf afhalen? Ook dat is mogelijk in zowel Bladel als Evergem. Gelieve dit tijdig te laten weten, zodat onze magazijnen de order(s) klaar kunnen zetten.

Dat is mogelijk, informeer hiervoor bij onze accountmanagers.

Bij elke geplaatste order ontvang je een digitale presentatie én een order bevestiging ter goedkeuring.
Gelieve deze goed te controleren en voor akkoord retour te sturen. Na goedkeuring kan er naar aanleiding van de presentatie niet meer gereclameerd worden.